2013 "Cats".

 

Met dank aan

Erik van 't Hof fotografie

 

 

2012 "Jungle boek".

 

 

Hieronder kunt u zien wat ik in de loop der jaren gemaakt heb

voor diverse musical verenigingen.

 

 

 

Stichting MET

 

Passie voor theater! Stichting MÉT

het nieuwe musicalcollectief voor getalenteerde amateurs!

 

De Haarlemmermeer mocht zich de afgelopen 20 jaar prijzen met de aanwezigheid van Musicalgroep ‘Face’. Twee decennia lang bood dit gezelschap amateurs de mogelijkheid deel te nemen aan musicalproducties. Producties die gaandeweg de tijd van steeds hoger niveau werden. Wat ooit als kleinschalig clubje begon, ontwikkelde zich gestaag richting gevestigd kunstproduct. Anno 2014 is het dan ook tijd om de ambitieuze vleugels verder uit te slaan! Onder de naam ‘Stichting MÉT’ zal worden doorgebouwd op de door ‘Face’ gelegde grondvesten. Door het artistiek samen brengen van professionals en amateurs streeft zij naar het maken van prachtige musicalproducties in de regio Groot Amsterdam.

Stichting MÉT treedt naar buiten als nieuw en onderscheidend theatercollectief waarbij getalenteerde en gemotiveerde amateurs zich kunnen aansluiten. Het doel van het collectief is om musical -en andere theaterproducties- van hoog niveau te maken in de regio Groot Amsterdam. Dit door samenbundeling van persoonlijke capaciteiten van deelnemers en de artistieke inbreng van professionals uit het theatervak. Het onderscheidend vermogen de Stichting zal voortkomen uit het functioneren als collectief. De deelnemers zijn immers niet alleen bezig met spelen, zingen en dansen. Zij verzorgen ook alle andere aspecten die komen kijken bij het produceren van theater. Zo werken zij bijvoorbeeld gezamenlijk aan de bijbehorende publiciteit, het decor en de kostuums.

De naam MÉT is niet zo maar gekozen. Het vat de drie voor de stichting belangrijke karakteristieken ‘motivatie’, ‘energie’ en ‘talent’ kernachtig samen. Daarbij staat MÉT als talig symbool voor het toevoegen van waarde in de breedste zin van het woord.

 

2015:

Belle en het Beest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting MuBo

Stichting MuBo, stichting voor muziektheater in de Duin- & Bollenstreek(Hillegom, Lisse, Voorhout, Noordwijkerhout, Noordwijk, Katwijk,Teylingen), is opgericht in 2009. In het voorjaar werd begonnen aan de eerste productie, de musical "My Fair Lady". Al snel bleek dat het initiatief aan een behoefte in de regio tegemoet kwam. Met gemak kwamen ruim voldoende aanmeldingen binnen, waarvan uiteindelijk 25 castleden overbleven. Ook elders werd My Fair Lady met veel enthousiasme ontvangen: Vrij eenvoudig dienden zich repetitielocaties, muzikanten en vrijwilligers aan.

 

De voorstellingen in het voorjaar van 2010 waren een groot succes en een volgende voorstelling was onvermijdelijk. In de lijn van de visie van de stichting werd wederom gekozen voor een grote, bekende musical: Tim Rice’s en Elton Johns Aïda. Het werd een evengroot succes met een grotere cast en hetzelfde orkest. Nog hetzelfde jaar was daar de derde voorstelling: A Christmas Carol. Bij deze voorstelling waren naast 30 volwassenen ook 14 kinderen betrokken. Vervolgens werd ook met veel succes Rudyard Kiplings Jungle Boek opgevoerd. Ook bij deze voorstelling waren kinderen betrokken in de leeftijd van 8 tot en met 17. Net als bij voorgaande producties werden er try-outs en concertanten gehouden in verzorgingstehuizen. Er was zelfs een extra try-out in het theater voor 250 basisschoolleerlingen uit de regio.

 

In 2013 speelde MuBo haar vijfde productie, CATS (als eerste amateurgroep in Nederland) en in 2014 volgde de nieuwste versie van JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat. In een aantal jaar heeft de stichting een duidelijke positie verworven in het culturele landschap van de Duin- & Bollenstreek en mag ze zich terecht een voorbeeld voor cultureel ondernemerschap in de regio noemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014:

Joseph and the amazing technicolor dreamcoat.

 

Voor deze voorstelling heb ik de achtergrond panelen gemaakt.

Dit zijn vilten afbeeldingen die sloegen op de gezongen tekst.

 

 

 

 

Voor deze productie heb ik de lepels, vorken en messen gemaakt die

de acteurs op hun hoofd hebben.

 

Zien hoe het tot stand kwam?

Heel leuk filmpje gemaakt door de cast van Belle en het Beest

 

https://youtu.be/EV1dzHHu2ek

Musical